Hertenvlees
Vlees van bijzondere kwaliteit.

Hertenvlees is van bijzondere kwaliteit. Het vlees bevat
zeer weinig vet, en kan bijna cholesterolvrij genoemd worden. Wel is het rijk
aan ijzer en belangrijke eiwitten. Het vlees is lekker mals en sappig. Kortom
rood vlees van top kwaliteit dat een gezond alternatief kan zijn, vooral voor
diegene die een vet, cholesterol of caloriearm dieet moeten volgen. Het heeft
een zachte doch volle smaak; subtieler dan traditioneel wildvlees.
Ter vergelijking met andere magere vleessoorten onderstaande tabel:
Per 100 gram. |
vet |
eiwit |
ijzer |
cholesterol |
energie |
|
g. |
g. |
mg. |
mg. |
kilocal. |
|
|
|
|
|
|
Edelhert |
1,6 |
22 |
3,3 |
29 |
103 |
Kip* |
2,1 |
22 |
0,7 |
90 |
108 |
Rund |
12,9 |
20 |
1,7 |
48 |
198 |
Lams |
12,3 |
19 |
1,4 |
78 |
187 |
|
|
|
|
|
|
* met huid |
|
|
|
|
|
|
Bron: John Fletcher, proc. 3 World Deer Farming Congres 2002, p 22-23 |